Alle artikelen

Meer over onze samenwerking met Dockr

Even voorstellen: de DOCKR Cargo Cycling Convy & Chariot.

Misschien heb je ze al een keer voorbij zien scheuren; de Convy en Chariot. Twee cargofietsen die naast een groot laadvermogen zich ook snel en wendbaar door de binnensteden begeven. Samen zijn dit misschien wel de stoerste fietsen uit ons assortiment.

DOCKR x Cargo Cycling
Bij DOCKR zijn we altijd op zoek naar de beste mix van voertuigen om ons aanbod te optimaliseren. In onze zoektocht naar het beste assortiment voor ondernemers die veel in de binnenstad moeten zijn, werken we met veel specialisten uit de markt. Zo ook met Cargo Cycling, een echt Nederlands kwaliteitsmerk met eigen ontwerpers en constructeurs. Sinds onze samenwerking hebben we al veel ondernemers blij gemaakt met deze praktische en sterke cargofietsen.

Cargo cycling Chariot
Voor de bedrijven die zwaarder materieel in de binnenstad moeten leveren, is de DOCKR Cargo Cycling Chariot de ideale oplossing. Met zijn 1.700 liter volume, 350 kg laadvermogen en de drie wielen, is de Chariot bestand tegen iedere uitdaging van de stad. Maar zijn broertje Convy kan er ook wat van met zijn 550 liter laadvolume en 150 kg laadvermogen. Ook wanneer je vaak moet op- en afstappen zijn de DOCKR Cargo Cycling Chariot en Convy eenvoudig neer te zetten.

Wie is Cargo Cycling?
Een begrip als het gaat om de productie van duurzame bakfietsen In Nederland. Moederbedrijf Nijland Cycling is al meer dan 30 jaar actief en met Cargo Cycling zet zij zich in om de beste duurzame cargofietsen te produceren voor de last mile delivery. Kwaliteit, functionaliteit en innovatie zijn de drie kernwaarden van dit oer-Hollandse bedrijf. Slimme technieken, zoals het gebruiksvriendelijke RFID slot waarmee je de bak eenvoudig met een pasje opent, zorgen ervoor dat Cargo Cycling al jaren voorop loopt in de fiets leveringen.

Een samenwerking gericht op de toekomst
Last mile delivery begint bij een betrouwbare fiets met duurzame, robuuste constructies, kwalitatieve materialen en de nieuwste innovaties. Luuk Nijland, Product Manager van Cargo Cycling: “Ik geloof dat een succesvolle fiets bezorging uit meer bestaat dan alleen een betrouwbare fiets. Onderhoud, beheer en service spelen een grote rol en zorgen er uiteindelijk voor dat de fietsen van Cargo Cycling ook daadwerkelijk goed ingezet kunnen worden. DOCKR begrijpt dit als geen ander en geeft met haar business model hieraan een perfect invulling. Kortom, een samenwerking gericht op het volledig ontzorgen van de klant. Dat is de toekomst!”

Bijdragen aan een duurzamere stad
Met kuiten van kanonskogels fietsen de Last Mile heroes van MOSS ook op de DOCKR Cargo Cycling Chariot. De gedreven fietskoeriers hebben het als hun missie gesteld om snel, veilig en verantwoord pakketjes te leveren bij mensen thuis in en rondom Leiden. Wie beweert dat ze de snelste zijn, heeft natuurlijk ook de meest wendbare, snelste en stevigste cargofietsen nodig. Een samenwerking is geboren. Wie ook de Chariot in zijn assortiment heeft opgenomen, is DOTT, de Belgische aanbieder van elektrische stepjes. Want hoe kan je beter de batterijen van de stepjes in de binnenstad vervangen dan met een elektrisch voertuig? Precies. Twee tevreden klanten van ons bakbeest Chariot.

Vandaag een Cargo Cycling kiezen is morgen rijden
DOCKR heeft de voertuigen van Cargo Cycling op voorraad. Daarom kun je morgen al duurzaam rijden als je vandaag voor een Cargo Cycling bij DOCKR kiest. Een abonnement bij DOCKR is maandelijks opzegbaar en je bent volledig ontzorgd in onderhoud. Maar er zijn nog veel meer voordelen om voor DOCKR te kiezen. Lees welke voordelen onze klanten ervaren.

Cargo Cycling Convy: 550 liter laadvolume.
De “kleinere” Convy is perfect als je vaak op- en af moet stappen. Geen gedoe met een standaard, maar snel afleveren en weer door. De grote opening aan de bovenkant geeft je gemakkelijk toegang tot je pakketten. Omdat de fiets relatief compact is, is hij ideaal voor bedrijven in de zorg, lokale ondernemers of ship-from-store bedrijven

– 25 km/u topsnelheid
– 550 liter laadvolume
– 150 kg laadvermogen
– Tot 90 kilometer actieradius.

Bekijk hoe je de Cargo Cycling Convy kan rijden via DOCKR

Cargo Cycling Chariot: 1.700 liter laadvolume
De grootste Cargo Cycling in het DOCKR assortiment: de Chariot. Wendbaar, maar toch veel laadvolume. En dankzij zijn drie wielen erg stabiel. Perfect voor lokale ondernemers, zoals MOSS and DOTT, maar ook voor bedrijven in de bouw & techniek, de zorg of ship-from-store bedrijven.

– 25 km/u topsnelheid
– 1.700 liter laadvolume
– 350 kg laadvermogen
– Tot 50 kilometer actieradius.

Bekijk hoe je de Cargo Cycling Chariot kan rijden via DOCKR